Свързани новини

02.02.2020 09:40

Родопската теснолинейка в Топ 10 на Гардиън

Видян 2889 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пътуването с теснолинейката по маршрута Септември-Добринище влезе в класацията за десетте най-добри пътувания с влак в Европа, направена от престижното британско издание The Guardian, съобщава Трафикнюз.


 


В статията се посочва как малкият железопътен град Септември, появил се при строежа на железопътния маршрут от Виена до Истанбул, е началната точка за пътуване с теснолинейка към вековните български хълмове.


 


Линията към Добринище не е изградена за скоростно пътуване на влакове, се посочва в статията на британското издание. Като описва как големите наклони и завои възпрепятстват високата скорост на теснолинейката, но за сметка на това гледката носи своята красота и благословия.


 


По маршрута към Добринище могат да се открият невероятни пейзажи към трите планински вериги Родопите, Рила и Пирин, както и незабравими моменти от прекосяването на планинските хребети и спускането в долината на река Места. Изданието е посочило и стойността, на която цялото това удоволствие може да бъде достъпно - само 2.80 паунда струва еднопосочен билет за 4 часа пътуване и 78 мили планинска красота.


 


Сред останалите страни в класацията за десетте най-добри пътувания с влак в Европа попадат Финландия, Чешката република, Германия, Испания, Ирландия, Люксембург, Франция и Швейцария.


 


Снимка: http://pirinadventure.bg




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.