Свързани новини

31.01.2020 11:07

Huawei изпреварва Apple при смартфоните

Видян 1594 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Huawei изпревари Apple и достигна второто място на пазара на смартфони, съобщава онлайн изданието The Verge. То използва данните на три анализаторски компании  - Strategy Analytics, Counterpoint Research и Canalys. И трите посочват, че китайската компания е изпреварила Apple по доставки на смартфони през 2019 г., предава Vesti.bg.

За цялата минала година Huawei е доставила 240 млн. мобилни телефона. Apple изостава с малко над 40 млн. броя от Huawei. Лидер е Samsung с малко под 300 млн. доставени смартфона. В топ пет попадат още Xiaomi и Oppo.

Постижението на Huawei е впечатляващо и на фона на проблемите, които имаше компанията през миналата година. Тя се оказа в центъра на сериозен скандал със САЩ и попадна в забранителния списък на страната, което не позволява на американски компании да имат бизнес отношения с нея без предварително издадено разрешително.

Това доведе до загубата на официалния Android и услугите на Google за новите модели на Huawei през втората половина на годината. Компанията отговори с ускорена разработка на собствена платформа и услуги - Harmony OS и HMS.

Canalys отбелязва, че ако не са били проблемите със САЩ, през 2019 г. Huawei е имала реален шанс да оспори първото място на Samsung.

Анализаторските компании посочват още, че пазарът на смартфони се е понижил за втора поредна година през 2019 г. Това се случва за пръв път в неговата история. Тъй като все още има търговски ограничения, а сега и вирусната епидемия в Китай става все по-сериозна, прогнозите са, че и през 2020 г. пазарът на смартфони ще има много трудности.


 


Колаж: baricada.org



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион