Свързани новини

25.01.2020 09:55

Вирус застрашава 1/4 от Android смартфоните

Видян 2603 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови образци от семейството троянци Android.Xiny продължават да терориризират потребителите на смартфони. Вирусът датира още от 2015 г. и остава актуална заплаха, според изследване на компанията за сигурност Доктор Уеб, предава Тechnews.bg.


 


Троянецът се оказа много упорит, а атакуващите продължават да създават все повече и повече негови версии. Злонамереният софтуер работи на устройства с Android до версия 5.1 включително, а това са около 25% от всички смартфони под управление на Android.


 


Основната функция на Android.Xiny е инсталирането на произволни приложения на устройството без разрешение от потребителя, което дава възможност на атакуващите да печелят пари от партньорски програми, които плащат за инсталацията.


 


Троянският кон се разпространява чрез колекции от софтуер за мобилни устройства и дори чрез официални онлайн магазини за приложения, включително Google Play.


 


Веднъж попаднал на смартфон или таблет, троянецът се опитва да получи root достъп, за да извърши незабележима инсталация на „допълнителен” софтуер. Освен това вирусът е в състояние да показва прекалено натрапчиви реклами.


 


Най-неприятната особеност на тази злонамерена програма обаче е защитната й система – модификациите на Android.Xiny е почти невъзможно да бъде премахнати от заразените смартфони.


 


Снимка: lifewire.com




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и