Свързани новини

24.01.2020 14:17

Великобритания иска дигитален данък от САЩ

Видян 1523 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания иска търговско споразумение със САЩ, но ще наложи дигитален данък върху приходите на компании като "Гугъл" (Google), "Фейсбук" (Facebook) и "Амазон" (Amazon). Това каза министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Андреа Ледсъм, цитирана от "Ройтерс" и БТА.

Тя заяви пред Токрадио, че САЩ и Великобритания са ангажирани със сключването на търговско споразумение помежду си и имат много силна връзка, която датира от векове. Ледсъм добави, че някои от несъгласията, които може да имат по конкретни проблеми, по никакъв начин няма да навредят на отличната и силна връзка между САЩ и Великобритания.

Според Ледсъм винаги има тежки преговори и разговори, но въпросният дигитален данък е жизненоважен, тъй като огромните мултинационални компании, които имат невероятни приходи и печалба, трябва да бъдат обложени с данъци. Британският министър на бизнеса заяви, че трябва да се работи на международно равнище с останалия свят за прилагането на правилен режим, който ще гарантира, че те ще плащат справедливия си дял.

Според британския план технологичните компании, които генерират поне 500 милиона лири (657 милиона долара) годишно общи приходи, ще плащат от април 2020 година данък 2 процента от спечеленото от британските потребители.

По-рано тази седмица финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин каза, че италианският и британският внос могат да бъдат обложени с допълнителни мита, ако тези страни не се откажат от плановете си да въведат данък върху технологичните компании.

Междувременно спорът между САЩ и Франция по този въпрос засега затихва. Френският министър на икономиката и финансите Брюно льо Мер заяви в кулоарите на Световния икономически форум в Давос, че Париж е близо до сключване на споразумение с Вашингтон за дигиталния данък.

Вчера двете страни не успяха да се договорят как да продължат с пренаписването на трансграничните данъчни правила, които датират от десетилетия, въпреки че се споразумяха да загърбят двустранните разногласия за данъчното облагане на дигиталните гиганти.


За "Хуауей"

Великобритания скоро ще реши и каква роля ще има китайският телекомуникационен гигант "Хуауей" (Huawei) в 5G мрежата, но истината е, че има ограничен брой алтернативни доставчици, каза Ледсъм.

"Има други доставчици, но броят им е ограничен, в идеалния случай ще има повече доставчици на технологична инфраструктура, подобна на работата, която извършва "Хуауей", но Великобритания следи много внимателно въпроса и скоро ще имаме окончателно решение", каза тя пред "Скай".


 


Снимка: Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв