Свързани новини

24.01.2020 14:11

Сбогуваме се с Wi-Fi?

Видян 2755 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След десет години няма да ни трябва Wi-Fi. Това прогнозира Азхар Хюсеин – главен изпълнителен директор на IoT компанията Hanhaa. Той смята, че краят на Wi-Fi е близо, защото вярва, че разпределянето на честотния спектър скоро ще позволи на общини, университети, болници и всевъзможни организации да си създават частни 5G клетъчни мрежи.


Удобството на тези мрежи, според Хюсеин, ще накара компаниите да предпочетат клетъчните връзки пред Wi-Fi за комуникацията на своите IoT устройства. Тезата бе потвърдена от авторитетното издание IEEE Spectrum, което се готви през февруари да посвети няколко страници на темата „Сбогом, Wi-Fi”, предава Тechnews.bg.


Според специалистите, има доста основания да се мисли, че новото поколение клетъчни мрежи ще са предпочитани пред Wi-Fi, въпреки подобренията на технологията в последно време. Малките, локални 5G мрежи имат причина да са предпочитани за мрежи за управление на медицински устройства и изделия или пък системи от роботи, работещи на открито – например за косене и почистване на басейни.


Дори в момента много устройства от типа „интернет на нещата” (IoT) са свързани чрез клетъчните мрежи, вместо с Wi-Fi, въпреки че попадат в обхвата на достатъчно Wi-Fi мрежи, казва Зак Супала, главен изпълнителен директор на Particle. Тази компания доставя IoT компоненти за фирми с малък опит в изграждането на „свързани” продукти.


По думите на Супала, повече от половината от IoT устройствата в облака на Particle използват клетъчни връзки. Причината – компаниите избират клетъчни модули, защото са по-лесни за настройване и бизнесът може по-добре да контролира „потребителското изживяване”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне