Свързани новини

22.01.2020 09:31

Google бори зависимостта от смартфона

Видян 1652 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Google пусна няколко нови приложения, призвани да помогнат на хората да се справят със зависимостта си от смартфоните. Те са част от инициатива на компанията, известна като „Цифрово благополучие”.


 


Много хора днес са силно привързани към мобилните си устройства, до степен на зависимост, която някои психолози определят като болестно състояние. Проектът на Google цели да даде в ръцетете на потребителите инструменти, с които те могат да контролират дигиталната зависимост и времето, което прекарват с джаджите.


 


Интернет компанията представи три нови приложения – Envelope, Activity Bubbles и Screen Stopwatch. Първото от тях позволява създаване на хартиен плик с размерите на обикновен смартфон – с него хората могат да използват основни функции на устройството, например да извършват обаждания, ако е необходимо.


 


Засега такъв „плик” може да се направи само за смартфони Pixel 3a. Останалите две приложения – Activity Bubbles и Screen Stopwatch – представляват живи тапети за проследяване на активността на смартфона през целия ден, предава Тechnews.bg.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак