Свързани новини

02.01.2020 11:11

Huawei очаква трудна година

Видян 1639 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Huawei очаква, че 2020 г. ще бъде "трудна" за нея. Това обяви, ротационният предсетател на борда на директорните на компанията Ерик Хсу, цитиран от CNET.


Той казва, че 2019 г. е била силна година въпреки трудностите, но новата година ще е по-сложна.


Huawei прогнозира, че за 2019 г. продажбите ще достигнат 122 млрд. долара, което е с 18% повече. Постижението е по-ниско спрямо първоначалните очаквания, заради проблемите със САЩ, които включиха компанията в черен списък през пролетта на 2019 г.


Въпреки това Huawei е успяла да достави повече смартфони през миналата година - 240 млн., което е със 17% повече. Доставките е могло да бъдат още повече, ако не беше спорът със САЩ.


Хсу коментира, че американското правителство е създало сложна обстановка, която затруднява Huawei "да оцелява и да се развива". Той отбелява, че Huawei ще трябва да изгради собствени мобилни услуги, които да са алтернатива на продуктите на Google, за да може да си гарантира, че ще продава смартфоните си на световния пазар. "Оцеляването ще е първият ни приоритет", казва Хсу.


Според слухове в края на декември, Huawei вече е започнала активна работа по алтернативни услуги на тези на Google, като те се разработват от екипи в Индия. Компанията не е давала подробности, но всичко това изглежда като част от нейния мащабен "план Б", който включва и собствена мобилна операционна система.


Разработката на всичко това ще отнеме време, но действително ще е важно за компанията. Основното предизвикателство ще бъде не самото създаване на услугите, а популяризирането им сред потребителите и убеждаването им, че те са добра алтернатива на Android и услугите на Google.


Източник: Vesti.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв