Свързани новини

30.12.2019 09:52

Samsung с виртуална селфи клавиатура

Видян 1741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Samsung ще демонстрира няколко нови технологии по време на изложението CES 2020 в началото на януари. Сред тях е и виртуалната клавиатура SelfieType, съобщава корейската компания.


 


SelfieType използва предната камера на телефона, за да следи движенията на пръстите на потребителя. Той ще може да подпре телефона си на някакъв предмет и да "пише" на повърхността пред него.


 


Алгоритъмът на SelfieType ще разпознава движенията на пръстите и ще ги превръща в символи от стандартната QWERTY клавиатура. Функцията е изцяло софтуерна, като не се нуждае от допълнителен или специализиран хардуер. Тя ще може да се инсталира на мобилни телефони, таблети и дори лаптопи.


 


Технологията ще е полезна в различни ситуации. Например, ако потребителят готви или е с изцапани ръце поради друга причина. Или просто иска повече пространство, за да пише по-удобно.


 


Samsung предвижда да демонстрира и други технологии по време на изложението. Сред тях е Hyler - умен маркер, който освен, че маркира напечатан върху хартия текст, може да сканира и дигитализира отбелязаните думи. Така бележките получават и дигитална версия, в която може да се търси и сравнява с други търсачки, речници и т.н.


 


Друга разработка е устройството Beacon. То сканира и диагностицира състоянието на косата, като дава различни съвети за подобряване на грижата за нея. Използва се и Big Data анализ, за да се следи прогресът и ефектът от предприетите мерки.


 


Samsung работи и по своеобразен умен прозорец. SunnySide е устройство, което може да замени прозореца или да се добави към съществуващ. То може да генерира изкуствена слънчева светлина, която е в точния спектър на реалната слънчева светлина във всеки един момент на деня. Това помага за генерирането на витамин D на закрити места или места с недостатъчно естествена слънчева светлина без риск от изгаряне на кожата.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне