Свързани новини

23.12.2019 10:12

Изкуствен интелект създава фалшиви профили

Видян 2206 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проблемът с многото фалшиви профили във Facebook не е нов, но определено става все по-сложен. Социалната мрежа обяви, че е открила първите фалшиви профили, които са създадени от изкуствен интелект.


 


Техните профилни снимки са създадени изцяло от алгоритми и не са на реални хора. Обикновено фалшивите профили просто използват откраднати снимки, но развитието на технологиите позволява на хакерите също да се възползват от нови методи. Сред тях е създаването на изцяло фалшиви самоличности и лица.


 


Това прави разкриването на факта, че не са реални хора доста по-трудно. За момента броят на тези профили е доста малък - под 1000, като повечето са във Facebook и има под 100 в Instagram.


 


Свалени са и 89 страници, но те са били следвани общо от 55 млн. души. Някои от тези страници дори плащат за реклами.


 


Това показва, че не са нужни много усилия от страна на хакерите, за да генерират фалшиви профили и страници, които да привлекат достатъчно голямо внимание.


 


Facebook коментира в блога си, че продължава да развива своите методи, за да може по-бързо да засича подобни профили, предава Vesti.bg.


 


Онлайн изданието CNET отбелязва, че голяма част от фалшивите профили и страници са разпространявали съдържание, което е от подкрепящи Доналд Тръмп медии. Други са агитирали за действащия американски президент.


 


За сега експертите на Facebook са успели да открият фалшивите снимки заради недостатъци на самия софтуер. Например несиметрични очила, неправилни пропорции на лицето или дефекти във фона зад човека. С напредъка на технологиите обаче това ще става по-трудно, тъй като изкуственият интелект ще може да генерира още по-прецизни снимки.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец