Свързани новини

23.12.2019 10:00

FaceMe разпознава лица за милисекунди

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напреднала технология за разпознаване на лица ще покаже компанията CyberLink по време на изложението CES 2020 през януари в Лас Вегас.


 


FaceMe, базирана на изкуствен интелект, намира приложение в системи за удостоверяване, контрол на достъпа, сигурност, анализи и други цели.


 


Според разработчика, FaceMe е двигател за развитието на технологиите за разпознаване на лица, като задава стандарти за точност, производителност, сигурност и гъвкавост в широк кръг от приложения, предава Тechnews.bg.


 


След пускането на FaceMe в края на 2018 г., CyberLink започна партньорство с повече от сто глобални компании, включително производители на хардуер, доставчици на решения и системни интегратори, които внедряват технологията в различни сфери, а посетителите на CES ще могат от първа ръка да видят някои от нейните приложения.


 


FaceMe доставя много точни биометрични данни само за няколко милисекунди. Технологията е кросплатформена и поддържа различни хардуерни конфигурации. Тя се основава на алгоритми за дълбоко обучение и невронни мрежи.


 


Технологията открива лица на живо или в записани видеоклипове, за да идентифицира хората и техни характеристики като възраст, пол, настроение и др. Точността на разпознаване, определена от стандартната база данни LFW, достига 99,82%.


 


Снимка: CyberLink




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева