Свързани новини

20.12.2019 13:25

Проговори пилотът, заснел НЛО

Видян 3795 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият пилот от военноморските сили на САЩ, който заснел прочутите кадри от среща с НЛО близо до самолетоносача „Нимиц“, наруши мълчанието си 15 години след инцидента. Чад Ъндърууд даде интервю за списание „Ню Йорк“ (New York Magazine), публикувано в четвъртък, в което за първи път разказва за преживяването си над Тихия океан през ноември 2004 г.


 


Ъндърууд е този, който дава прословутото описание „Тик Так“ на продълговатия обект без крила (бел.ред. оприличавайки го на прочутите бонбони) и именно неговото видео предизвика сензация през 2017 г., когато от Пентагона признаха, че кадрите са автентични.


 


Чад Ъндърууд признава, че до ден днешен не може да бъде сигурен дали обектът, който е срещнал, е от този свят или от друг.


 


Срещата му с НЛО се случва по време на учения на група самолетоносачи в Тихия океан край бреговете на Мексико.


 


В продължение на две седмици самолетоносачът „Принстън“ засича мистериозен летящ обект на усъвършенстван пасивен радар AN/SPY-1B. Радарните контакти са били толкова необясними, че системата дори е изключена и рестартирана, за да се провери за грешки, но операторите продължават да засичат неизвестния летящ обект.


 


След това на 14 ноември командир Дейвид Фрейвър казва, че летейки на изтребител F/A-18F Super Hornet, е осъществил визуален контакт с въпросния обект, който изглежда се гмуркал под вода, после отново се появявал над повърхността и изчезнал скоростно, когато Фрейвър се опитал да го доближи.


 


Докато Фрейвър каца на палубата на „Нимиц“, Ъндърууд точно се кани да излети за своя тренировъчен полет. Фрейвър му споделя за странната среща и го призовава да държи очите си отворени. Ъндърууд отговаря, че радарният екипаж на „Принстън“ вече е докладвал за обект, който искат изтребителите да опитат да проследят.


 


„И така, излитаме и отиваме в зоната, определена за нашата тренировка. Не беше задължително да търсим нещо, но от „Принстън“ имаха определен обект, който искаха от нас да „ловуваме“ – не намирам по-добра дума. Изведнъж видях това премигване на радара ми“, спомня си Чад Ъндърууд в интервюто.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне