Свързани новини

19.12.2019 13:05

Две майки, две утроби – едно бебе

Видян 1309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди два месеца британската двойка Жасмин и Дона Франсис-Смит посрещат на бял свят сина си Отис. Но за разлика от повечето еднополови двойки, бебето е прекарало определено време в утробите и на двете си майки, съобщава The Thelegraph, цитиран от Dnes.bg.


 


Този нов вид процедура се нарича AneVivo и е патентована от шведската технологична компания Anecova, а Жасмин и Дона забременяват в Женската клиника в Лондон.


 


Процедурата за "комбинирано майничство" протича така – за разлика от инвитро, яйцеклетката на майката донор се изважда и се поставя в малка капсула, заедно с оплождащия я сперматозоид. След това се връща обратно в утробата на майката донор, където прекарва 18-часов период на инкубация.


 


Когато яйцеклетката вече е оплодена, тя се изважда от майката донор и се поставя в утробата на втората майка, която износва бебето.


 


"Постоянно чуваме истории за еднополови двойки, в които само единият родител върши цялата работа – забременява, износва бебето, ражда. Но с този метод и двете имаме голямо участие в раждането на Отис“, казва Жасмин пред The Thelegraph. По думите й, комбинираното майчинство ги "сближава емоционално".


 


"Ние сме късметлии, че при нас се получи от първия път", обяснява Дона. По думите й, много двойки не успяват да забременеят след първата процедура.


 


Самата лондонска болница се похвали с раждането на първото в света бебе, износено от две майки.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!