Свързани новини

17.12.2019 11:22

Китай ще бъде най-големият пазар за 5G технологии и услуги до 5 г.

Видян 1688 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До пет години Китай ще се превърне в най-големия пазар за 5G технологии и услуги и ще играе водеща роля в развитието на тази индустрия в световен мащаб, се казва в доклад на Китайския център за международен икономически обмен, предава "Радио Китай", цитирано от 24 часа.


 


Към 2025 г. страната ще заема около 30% от глобалния пазар, а инвестициите на телекомите в изграждането на 5G мрежата и разходите за терминални устройства в различни сфери ще бъдат основният двигател за ръста на БВП на страната през 2020 г. Очаква се те да допринесат с около 74 милиарда юана (10,6 милиарда долара) за БВП. Комерсиализацията на 5G пък ще създаде около 540 000 работни места през 2020 г., се казва още в доклада.


 


Ключови 5G технологии като гъвкав системен дизайн, кодове за поларизация, мащабни антени и нова мрежова архитектура, предлагани от китайския бизнес са вече във фокуса на международните стандарти. Според доклада, през май 2018 г. общо 28 компании в света са обявили, че притежават необходимите патенти за 5G стандарти, като китайските са най-много – повече от 30%.


 


Според Сян Лиган, експерт по телекомуникации, Китай има сериозни предимства в 5G в редица аспекти. „Повечето стандарти са предложени от Китай, а страна притежава 35% от необходимите патенти за 5G", посочва той. Китайските производители като „Хуауей", „Сяоми", OPPO, OnePlus, ZTE и Nubia са сред първите в света, които се очаква да пуснат на пазара 5G устройства за крайните потребители, се казва още в доклада. „В момента мнозинството мобилни устройства, поддържащи 5G, са китайски", добавя Сян Лиган.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни