Свързани новини

16.12.2019 11:32

Три важни новости в Google Chrome

Видян 1883 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През тази седмица Google започна разпространението на новата версия на своя интернет браузър Chrome. Тя е Chrome 79, като идва с доста новости. Три от тях привличат повече внимание.


 


Първата възможността за споделяне на копирано съдържание (линк към сайт например) между различни устройства, предава Vesti.bg.


 


За целта е нужно потребителят да използва функцията Chrome Sync и да влезе с един и същи профил в Google в съответните устройства. В случая това ще е възможно между компютър и устройство с Android.


 


Когато потребителят е влязъл едновременно в профила си и на двете устройства, когато копира текст и кликне с десния бутон на мишката ъврху него, сред опциите ще бъде и "копирай в" последвано от името на съответното свързано и налично устройство.


 


Другата интересна новост няма да изисква намеса от потребителя. Тя автоматично ще "слага на пауза" отворените табове, които не се използват. Това ще пести батерия, но и системни ресурси, тъй като тези табове ще са постоянно под ръка, но няма да зареждат реклами и да вършат други дейности. Освен това Chrome ще разпознава действията на потребителите и няма да спира табове, на които върви видео или музика.


 


Chrome 79 също така ще предложи по-добри защити за паролите. Google ще пуска поетапнно няколко нови функции, които ще стават достъпни за потребителите през следващите седмици. Сред тези функции са предупреждения, когато паролата бъде намерена в изтекли в интернет хакнати бази данни. Също така Chrome ще следи в реално време за опити за фишинг атаки през злонамерени сайтове, които се опитват да вземат данните на потребителите.


 


Сред другите новости в Chrome 79 са и предупреждения, когато потребителят се свързва към сайтове, които използват по-стари протоколи за сигурност. В такива случаи Chrome ще казва на потребителя, че връзката не е напълно сигурна, като това засяга протоколите TLS 1.0 и TLS 1.1. Това е първа стъпка, като от Chrome 81 връзките към тези протоколи ще се блокират напълно.


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и