Свързани новини

11.12.2019 14:51

Характерни търсения на Google за 2019-та в БГ

Видян 2718 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Google обяви резултатите от „2019 година на търсене“, класация на най-често търсените термини, която представя уникална перспектива върху важните моменти и тенденции от изминалата година. Избори и здравни кризи занимаваха съзнанието на българина през 2019 година. Неслучайно сред най-търсените термини в глобалната търсачка на Google от нашата държава се отличават „Резултати от изборите в ЕС“, „Морбили“, „Африканска чума“, „Легионерска болест“ и Брекзит. Българинът е искал да знае още що е „Инфлуенсър“ и „Електрическа тротинетка“ и какво се е случило в „Чернобил“. Интересен феномен е Законът за изпиране на пари – ЗМИП, който се нареди сред отличаващите 2019 година термини.


Парадът на най-търсени личности се води от Папа Франциск, следван от Цветан Цветанов, Джени Суши. В тази категория попадат също Грета Тунберг, Мария Габриел и Беър Грилс.


Сред значимите събития, за които българинът е търсил информация в глобалната търсачка на Google през 2019 попадат „Черен петък“, „Изтекли данни от НАП“, пожарът в „Нотр Дам“, “Местни избори“ и раздаването на наградите „Оскар“. Григор Димитров застана начело на най-търсените спортисти. В тройката попадат Кубрат Пулев и Антъни Джошуа.  Най-добрият български алпиец Алберт Попов следва Анди Руис в тази категория. Колоритни личности, като Ицо Хазарта, Папи Ханс и Милко Калайджиев са се наредили сред класираните музикални изпълнители, редом със световните супер звезди Били Айлиш и Малума, като класацията се води от популярният с вокалните си имитации Стефан Илчев.


И тази година образованието е на фокус, като сред търсенията попадат „Skolo.bg”, „Европейско кенгуру“ и „Подкрепа за успех“.


Футболният двубой България – Англия е водещ при спортните събития, където попадат и вечното дерби Левски - ЦСКА, както и мачове от международните първенства. Втори спорт по популярност сред сънародниците ни е тенисът, като вниманието са привличали US Open, Wimbledon и Australian Open. За първи път тази година разделът с кинопродукции се оглавява от българско заглавие – „Доза щастие“, следван от блокбъстъри, като „Аквамен“, „Жокера“ и „Отмъстителите: Краят“.


 


Характерни търсения за 2019


Резултати от изборите в ЕС


Морбили


Чернобил


Африканска чума


Брекзит


Легионерска болест


Електронна винетка


ЗМИП


Инфлуенсър


Електрическа тротинетка


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на