Свързани новини

06.12.2019 15:45

Файненшъл таймс: София е Силициевата долина на Югоизточна Европа

Видян 2408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Файненшъл таймс" посвети статия за столицата на България и рекордните инвестиции в българската Aй Ти индустрия. В материалът София е наречена "Силициевата долина" на Югоизточна Европа .


Изданието също е допринесло за това, след като откри технологичен център със 110 работници в София по-рано тази година. Сред големите инвеститори тази година у нас са и Фейсбук и Световната банка, които откриха свои офиси за информационни и комуникационни услуги.


България е получила рекордна сума чужди инвестиции в софтуерни, информационни и комуникационни технологии през 2018 г. Тогава са осъществени минимум 16 проекта на обща сума 240 млн. долара, повечето в София. Чуждестранните инвестиции в сектора постоянно растат от 2015 г. насам, показват данните на ФТ.


Разгледахме няколко локации в Азия, Европа и Великобритания преди да изберем България, каза при откриването на офиса на ФТ в София Кейт О'Риърдън, главен продуктов и информационен служител.


Според нея София има дългогодишна репутация като център за технически постижения (изкуствения интелект и т.н), което прави технологичната столица на Балканите неустоима, завладяваща дестинация, предаде pan.bg.


До септември т.г. в София са започнати още 7 големи проекта в Ай Ти сектора на обща стойност 93,5 млн. долара.


От 2015 г. досега в софтуерната индустрия и Ай Ти услугите в България са вложени 673 млн. долара, сочи ФТ. 816 млн. долара са вложени в предприятия за авточасти, 798 - в транспорт и складове.


В София ще бъде и един от осемте суперкомпютъра на ЕС, подчертава вестникът.


София предлага широколентови услуги, които са сред най-бързите в ЕС, плосък данък от 10% върху корпоративните печалби и личните доходи - една от най-ниските ставки в Евросъюза, конкурентноспособна работна ръка и цена на живота, хвали предимствата ни финансовата библия на света.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак