Свързани новини

05.12.2019 09:44

Самолети възстановяват обезлесени гори с бомби-фиданки

Видян 1606 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо да пускат смъртоносни бомби, военните самолети биха могли да създават живот. Много ефективно залесяване може да бъде извършено с бомби с разсади, а за целта могат да бъдат използвани военни самолети – както нови, така и ремонтирани стари.

Обезлесяването в световен мащаб се разраства все повече. Белите дробове на планетата изнемощяват от ден на ден. Все по-трудно е да се садят дървета на ръка и не можем да наваксаме изгубеното.

Интелигентна бомбардировка с фиданки:



Използвайки стари военни самолети, можем да засаждаме близо милиард дървета годишно. Тези самолети ще използват „бомби-фиданки“, за да залесят горски площи, оголени в следствие на законна и незаконна сеч. Самолетите могат да достигнат много отдалечени райони, включително и пустини. По този начин саденето на ръка няма да е толкова жизнено важно и необходимо, както е сега, и дефицитът на хора няма да е проблем.

Вече има разработена програма за авио-залесяване с някои от най-бързорастящите дървесни видове, които растат с по 3 метра годишно. Тези дървета могат напълно да компенсират негативните ефекти от обезлесяването в рамките на няколко години.

Каква е технологията?



Използвани и изведени от експлоатация товарни военни самолети първоначално създадени, за да пускат мини, ще бъдат преустроени в залесители. Самолетите ще пускат конусовидни фунии, пълни с почва и фиданки. При пускането им, конусите ще се забиват в земята на такова разстояние един от друг, каквото би било разстоянието при засаждане на ръка. Бомбата-фиданка не експлодира при удара в земята, а се забива и обвивката й се разгражда с течение на времето. В обвивката се съдържа известно количество тор и достатъчно влага, които гарантират, че дървото ще успее да се вкорени.

Самолетите могат да пускат повече от 3 000 фунии в минута, приблизително по 900 000 на ден. Така горите ще бъдат възстановени за много по-кратко време, отколкото ако садим дървета на ръка.


 


ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК!!!


 


Източник: Sunnyskyz.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог