Свързани новини

04.12.2019 14:00

Основателите на Google се оттеглят от ръководните постове

Видян 1616 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин обявиха, че слизат от ръководните постове на холдинга Alphabet. Именно Alphabet обединява всички бизнеси и дъщерни компании на Google под една шапка.


В писмо в блога на Google, двамата обявиха, че е "естественото време да опростим управленската структура" на Alphabet. Брин и Пейдж отбелязват, че холдингът вече работи добре, всички компании също оперират ефективно, предава Vesti.bg.


"Alphabet и Google вече не се нуждаят от двама изпълнителни директори и президент", допълват Брин и Пейдж. Те обявяват, че настоящият изпълнителен директор на Google Сундар Пичай ще запази поста си, но същевременно ще стане изпълнителен директор и на Alphabet. Така Пичай ще управлява не само Google, но и всички останали проекти на Alphabet.


Пейдж и Брин ще останат членове на борда на директорите на Alphabet. Двамата продължават да държат и решаващите гласове в борда на директорите, като съоснователи. Те допълват, че ще продължат и да помагат на Пичай и да разговарят с него редовно.


В отделно писмо до служителите, Пичай казва, че промените в ръководството няма да се отразят на структурата или начина на работа на Alphabet и компаниите. Той също допълва, че Пейдж и Брин ще продължат да го съветват.


Промяната изглежда голяма за Google и Alphabet, но всъщност Пейдж и Брин от много време са се концентрирали върху по-малките проекти и разработки на Alphabet и странични идеи. От няколко години именно Пичай е лицето на Google и той представлява компанията навсякъде. Въпреки това вътре в компанията имаше обърквания кой взима окончателните решения.


Сега структурата е изяснена и Пичай поема цялата отговорност не само в Google, но и в Alphabet. Това трябва да позиционира Пичай като едноличен лидер, подобно на Сатя Надела в Microsoft, Марк Зукърбърг във Facebook, Джеф Безос в Amazon и Тим Кук в Apple. Пичай ще получи повече свобода и наличието на ясен лидер на Google трябва да помогне на компанията да се движи в обща посока.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но