Свързани новини

03.12.2019 16:23

VW се отказва от двигателя с вътрешно горене

Видян 1965 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германската корпорация Volkswagen започва постепенно преминаване от класически двигатели с вътрешно горене към електрически агрегати, предаде actualno.com. Първата крачка в тази стратегия ще направи спортното подразделение на компанията - Volkswagen Motorsport. Всички модели на подразделението вече се електрифицират, като производителят гони две цели. Първата е тестването на новите технологии преди поставянето им в серийни автомобили. А втората е рекламиране на електромобилите, като идеята е обществото да бъде подготвено за тяхното масирано навлизане на пазара.

От Volkswagen обявиха, че се отказват от участие в световния рали-шампионат (WRC) и от световния шампионат за туристически автомобили WTCC. Подразделението Volkswagen Motorsport ще съсредоточи усилия върху състезанията с електромобили в Пайкс Пийк (САЩ), Нюрбургринг (Германия), Гудууд (Великобритания) и Тянмъне (Китай). Единственият модел с бензинов двигател с вътрешно горене, който ще се произвежда още известно време от спортното подразделение на марката е рали-болидът Polo GTI R5. В същото време производството на гражданската версия на Golf GTI TCR ще бъде прекратено.

В компанията са си поставили за цел през 2026 г. да бъде показан последният в историята на Volkswagen двигател с вътрешно горене. След него германската марка ще премине изцяло на електромотори за своите автомобили.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...