Свързани новини

03.12.2019 15:05

ИТ лидерите призоваха за повече усилия за климата

Видян 1572 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите на някои от ИТ гигантите обявиха, че ще подкрепят и изпълнят зададените цели на Парижкото споразумение за климата. Общо около 80 изпълнителни директори на компании и лидери на профсъюзи в САЩ публикуваха отворено писмо, в което заявяват подновените си ангажименти за изпълнение на споразумението, съобщава TechCrunch, цитирано от Vesti.bg.


Компаниите, които са подписали отвореното писмо, осигуряват над 2 млн. работни места, а профсъюзите представляват 12,5 млн. души. Целта на отвореното писмо е да заяви, че компаниите ще продължат да изпълняват Парижкото споразумение, въпреки че правителството на САЩ е в процес на оттегляне от него по искане на президента Доналд Тръмп.


В писмото си компаниите призовават САЩ да преосмислят решението си и да не се оттеглят от поразумението. Според тях това е важно, защото ще помогне на бизнеса и на страната като цяло да се подготви по-добре за промените и за прехода към нови работни места и възможности в икономиката.


Сред по-популярните имена, които са подписали писмото са изпълнителните директори на Apple и Microsoft - Тим Кук и Сатя Надела. Илон Мъск също подкрепя позицията, както и изпълнителният директор на Google Сундар Пичай и Ричард Брансън. Подписали писмото са и лидерите на Coca-Cola, Walt Disney, Mastercard, L'Oreal, Salesforce, и др.


В писмото си компаниите казват, че 77% от американските гласоподаватели и над 4000 щати, градове и компании подкрепят Парижкото споразумение. Компаниите смятат, че ако САЩ останат в Парижкото споразумение, това ще им позволи да затвърдят конкурентността си на глобалния пазар и ще улесни поставянето и изпълнението на ясни цели с дългосрочно планиране.


"Има прогрес, но той не е достатъчен. Сега е моментът за повече и по-бързи действия", пишат компаниите в писмото си. "Обещанието на Парижкото споразумение е за справедлив и проспериращ свят. Призоваваме Съединените щати да се присъединят към нас и да останат в него", завършват писмото си лидерите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и