Свързани новини

02.12.2019 12:19

Win 7 потребители с опция за безплатна разширена поддръжка

Видян 1834 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Microsoft ще преустанови разширената поддръжка на Windows 7 на 14 януари 2020 г. и активно насърчава потребителите да преминат към Windows 10.


Но за бизнеса отказът от Windows 7 често е много болезнен и компаниите не бързат да изоставят работещите си решения, предава Тechnews.bg.


Отчитайки това, Microsoft обяви миналата година, че големите бизнес потребители ще могат да удължат поддръжката на Windows 7 до януари 2023 г. срещу допълнително заплащане. Услугата, наречена Windows 7 ESU (Extended Security Updates), ще изисква плащане за всяко устройство и цената ще се увеличава всяка година.


През октомври т.г. Microsoft реши да разшири обхвата на услугата и към представителите на средния бизнес. Нещо повече, сега компанията обяви, че големите корпоративни потребители с активни абонаменти за Windows 10 Enterprise E5, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 E5 Security или Windows VDA E5 ще получат безплатно една година актуализации с Windows 7 ESU.


Windows 7 все още се използва твърде широко както от обикновените потребители, така и от бизнеса. Очаква се обаче след изтичане на срока за поддръжка делът на тази версия да започне стремително да намалява, както се случи с Windows XP.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп