Свързани новини

02.12.2019 10:15

ЕС проверява Google заради личните данни

Видян 1324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представители на Европейската комисия (ЕК) са започнали предварителна проверка на Google, съобщава Reuters. Тя разглежда защо и как Google събира данни на потребителите и ще е решаваща дали да се започне пълно разследване.


Представител на проверяващите казва пред агенцията, че вече са изпратени въпросници на Google. Reuters допълва, че от разгледаните документи става ясно, че основният фокус на проверката е как се събират и използват данните за локално търсене, онлайн реклама, услугите за влизане в сайтове чрез един профил, уеб браузърите и др.


Пред онлайн изданието CNET Google коментира, че използва данните, за да подобрява качеството на услугите, които предлага. Компанията казва, че дава на потребителите контрол над данните и възможност да ги управляват, прехвърлят или изтриват. Интернет гигантът допълва, че продължава да води и дискусии с ЕС, за да отговори на притесненията на европейските институции за събирането на данни.


Все още е рано да се каже дали проверката ще премине в пълно разследване. Ако това се случи, то Google е заплашена от нови глоби. Това е и поредната проверка на ЕС в Google. През последните две години компанията вече беше глобена с общо над 8 млрд. евро заради обвинения в нарушаване на конкуренцията и ѝ беше наредено да промени някои от бизнес практиките си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева