Свързани новини

30.11.2019 09:35

Как да използваме Google Maps без Интернет

Видян 2831 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мобилното приложение за карти и навигация Google Maps е едно от най-популярните в света. То предлага много функции, включително богата база данни с адреси на обекти и възможност за прецизна гласова навигация.


 


И макар пълният потенциал на Google Maps да се разгръща с връзка с интернет, тя не е нужна, за да може приложението да се използва постоянно, предава Vesti.bg.


 


Потребителят може да изтегли предварително един или няколко района в паметта на телефона си. Това ще ги направи достъпни за търсене на информация в тях и навигация дори и устройството да не е свързано с интернет.


 


Тегленето на карти е много лесно. Потребителят трябва да отвори Google Maps на телефона си и да избере района, който иска да изтегли. След това се натиска бутонът с три хоризонални черти (т.нар. "хамбургер") в горния ляв ъгъл на дисплея. От появилото се меню се избира опцията "Офлайн карти".


 


От тук потребителят може да избере изтегляне на карта и да прецизира района, който иска да запамети чрез появилото се меню. С промяна на мащаба на картата се променя и големината на района, който ще се изтегли.


 


Освен това Google Maps позволяват запаметяването на няколко района, което е подходящо при теглене на информация за по-големи градове. Приложението показва и приблизителния размер на файла, който ще се генерира в паметта на устройството. То ще предложи към него да се изтегли и допълнителна база данни за "местно търсене". Така ще могат да се използват не само функции за адреси и навигация, но и за търсене на конкретни обекти.


 


Важно е да се отбележи, че изтеглените в паметта на телефона карти са със срок на годност. Той ще се продължава автоматично, когато Google Maps се свърже с интернет по WiFi. Това ще позволи на приложението да изтегли новата версия и да удължи срока. В случай, че това не бъде направено, то картите ще се самоизтрият след изтичане на срока. Разбира се, потребителят също може да ги изтрие по всяко време или да изтегли друг район.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със