Свързани новини

29.11.2019 12:31

Apple вече без създателя на iPhone

Видян 2114 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният дизайнер на Apple е напуснал компанията окончателно, съобщава The Verge, цитирана от Vesti.bg. Джони Айв работеше в компанията от 1992 г., като е създател на дизайна на iPhone, iMac, iPod и практически всички останали продукти на компанията, като е главен дизайнер от 1996 г.


Apple обяви още през юни т.г., че Айв ще напусне към края на годината, но не даде повече подробности. Сега компанията вече е премахнала профила на Айв от корпоративната страница на ръководството си. Това е ясен сигнал, че той повече не работи в Apple.


Въпреки това отношенията между Айв и Apple не са обтегнати. Айв напуска компанията, за да основе своя - LoveForm, която ще се занимава с дизайн на най-различни проекти в разнообразни индустрии. Apple всъщност е първият клиент на LoveForm, но двете компании не са коментирали върху какви проекти ще работят.


Макар известен с дизайна на ИТ устройства, Айв има интерес и към други проекти. Той е дизайнер и на новата централа на Apple, която е гигантски кръг и беше определяна като космически кораб. За сега Apple не планира да слага друг на поста главен дизайнер. Вместо това тези отговорности сега са дадени на оперативния директор на компанията Джеф Уилямс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева