Свързани новини

28.11.2019 10:11

Приложенията на Apple вече показват Крим като част от Русия

Видян 1674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Apple се оказа в центъра на политически скандал, след като реши да промени картите в приложенията си. Apple Maps и приложението за времето вече показват Крим и Севастопол като руски територии, съобщи БиБиСи. Google също е направила промени, но малко по-различни, съобщава TechCrunch, цитирано от Vesti.bg.


Това е валидно само за потребители, които отварят приложенията от Русия. За всички останали Крим се показва като територия без конкретна държава.


В официално изявление на руската Дума също се потвърждава, че Apple се е съобразила с исканията на Русия. Нейният председател Василий Пискарев коментира, че компанията е изпълнила руските закони и е отстранила "неточностите" в описанията на Крим и Севастопол в приложенията си.


Google също е направила промени. Компанията не показва държава, когато се кликне населено място в Крим, но показва имената на руски език, а не на украински. Премахната е и границата в таманския залив.


Apple не е коментирала темата. Google казва пред TechCrunch, че се старае да изобразява обективно всеки спорен регион, като прави и местни версии на Google Maps според изискванията на законите на дадената държава.


Въпреки това решението на компаниите предизвика остри реакции от страна на Украйна. Външният министър Вадим Пристайко обяви в Twitter, че Apple е допуснала голяма грешка.


"Нека го обясня на вашия език, Apple. Представете си, че се оплаквате, че вашите идеи, дизайн, години работа и част от сърцето ви са откраднати от най-големия ви враг, но след това някой невеж изобщо не се интересува от вашата болка. Това е чувството, когато обявите Крим са руска територия", напиша Пристайко в Twitter. В последствие той препоръча на Apple да се занимава с технологии, "защото глобалната политика не е силната ви страна".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец