Свързани новини

25.11.2019 10:21

Ключови тенденции в ИТ за бизнеса през 2020-та

Видян 2774 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увеличаване на броя на приложенията от критично значение за компаниите, нарастваща популярност на контейнеризацията и софтуерно-дефинирания подход в управлението на данните се очертават като ключови тенденции в ИТ сферата през 2020 година, според анализ на компанията Veeam Software, предава Тechnews.bg.


Също така повечето компании ще заменят остарелите архивиращи решения с нови, вместо да ги актуализират, а акцентът в процеса на копиране и възстановяване на данни ще се измести към фазата на възстановяване.


През 2020 г. броят на критичните приложения за компаниите ще се увеличи. По-рано организациите биха могли да посочат кои приложения са критични и кои не, но нарастващата зависимост от цифровата инфраструктура направи това разграничение неправилно.


Прекъсването на работата на приложенията струва на организациите средно 20,1 милиона долара годишно, а загубата на данни от критични приложения се измерва средно със 102 450 долара на час. През 2019 г. 54% от компаниите признават, че са загубили доверие на клиентите, поради прекъсвания, според доклад на Veeam за управление на облачните данни. Следователно, всяко приложение вече е критично.


Използването на контейнери – абстрактни типове данни, които изолират приложението от операционната система – ще се среща все по-често. Благодарение на контейнерите, микроуслугите се опаковат с техните зависимости и конфигурации, така че разработката и внедряването им стават по-лесно и по-бързо.


През 2020 г. използването на контейнери ще доведе до по-бързо създаване на софтуер чрез възможностите на DevOps, а Kubernetes ще засили статута си на най-популярната платформа за контейнерна оркестрация. Според прогноза на 451 Research, пазарът на контейнери ще достигне 4,3 милиарда долара до 2022 г., докато през 2020 г. все повече и повече организации ще разглеждат контейнерите като основна част от своята ИТ стратегия.


През 2020 г. организациите все по-често ще използват технологии за управление на облачни данни (CDM), за да ги направят достъпни във всички среди за съхранение. Следването на принципа „вашите данни там, където ви трябват, и когато ви трябват” е възможно само в резултат на стабилна CDM стратегия, така че значението на управлението на облачните данни само ще расте.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец