Свързани новини

14.11.2019 17:21

И Google навлиза в банковия сектор

Видян 1691 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Google скоро ще стане поредната технологична компания, която навлиза във финансовия сектор. Компанията планира да предложи банкови услуги на потребителите си през следващата година, съобщава в. The Wall Street Journal, цитиран от Vesti.bg.


 


Пред вестника Google потвърждава плановете си, като уточнява, че услугите ще се предлагат в партньорство с традиционни банки и финансови институции. Проектът се казва Cache, като предвижда създаване на партньорства с банки и кредитни съюзи. Финансовите институции ще поемат цялата дейност по обслужване на потребителите.


 


Google предвижда да постави фокуса на услугите си именно върху финансовите институции, с които ще си партнира. Първоначално ще се предлагат разплащателни сметки, като Google смята да предложи допълнителни функции и услуги, за да ги направи предпочитани от клиентите спрямо традиционните предложения.


 


Сред някои от планираните допълнения са бонуси за лоялни клиенти, по-ниски или никакви такси и др. Ще има и някои технологични услуги като следене на плащанията, анализи на разходите, възможност за регулярни плащания и др.


 


Интерес има и от страна на самите банки. Те виждат тази услуга като потенциална възможност да привлекат вниманието на по-младите клиенти, които предпочитат именно технологични продукти. Очаква се и Google да им помага в анализите на информацията. Самите данни на потребителите ще са защитени и изолирани, като няма да се използват от другите услуги или за реклами.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец