Свързани новини

14.11.2019 13:11

Рискова ли е за здравето 5G?

Видян 2972 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента сме свидетели на изграждането на мобилните мрежи от ново поколение (5G) в редица страни по света.


 


Държавното управление и телекомите работят в посока хармонизация на регулативната рамка, подобряване на средата и създаване на условия за изграждане на 5G мрежи.


 


Основното притеснение на някои хора не се отнася до икономическия ефект - той като че ли се приема за безспорен, предава Mediapool.bg.


 


 Не се отнася и до възможностите за бизнеса, който ще се възползва директно от множество оптимизации и увеличаване на производителността, намаляването на грешките, следователно клиентските оплаквания, както и ръста на приходите. Опасенията са за здравето. Те не са нови, но са постоянно подхранвани от морето от фалшиви новини по темата.


 


Има ли доказателства, подкрепящи опасенията?


 


Както и при предишното 4G поколение, 5G работи като разчита на сигнали, предавани от радиовълни, част от електромагнитния спектър, между антена и вашето устройство.


 


Истината е, че хората сме заобиколени от електромагнитно излъчване постоянно - от телевизионните и радиосигнали, през цялата гама технологии, от микровълнови печки и wifi устройства до мобилните телефони, включително излъчвания от естествени източници като слънчевата светлина.


 


5G мрежите използват и вълни с по-висока честота от предишните поколения, което именно е и причината за подобренията, които тя носи. Това позволява на повече устройства да имат достъп до световната мрежа по едно и също време, при това с впечатляващи скорости.


 


Тези вълни изминават по-къси разстояния в градските пространства, но пък “заглъхват” много по-бързо и по-лесно при преминаването си през стени и предмети за разлика от вълните на по-ниски честоти  така че 5G мрежите изискват повече антени и мачти от предишните технологии, при това разположени по-близо и по-ниско до земята.


 


Всъщност какви са притесненията?


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец