Свързани новини

13.11.2019 11:41

Facebook пуска онлайн плащания

Видян 1696 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Facebook обяви, че пуска своя платформа за онлайн плащания. Тя се казва Facebook Pay и постепенно ще стане част от всички услуги на компанията. В това число влизат Messenger, WhatsApp и Instagram.


 


Потребителите ще могат да добавят кредитни и дебитни карти към Facebook Pay, както и профили в PayPal, предава Vesti.bg.


 


Те ще могат да обединяват и няколко източника на пари, като услугата ще обобщава историята на плащанията и ще позволява да се правят настройки от едно общо място.


 


Първоначално Facebook Pay ще може да се използва от потребителите в САЩ още от тази седмица. Услугата ще позволява да се плаща за покупки в приложения и игри във Facebook, да се дават дарения за различни каузи, както и да се плащат някои стоки и услуги от избрани компании. Ще има и възможност за използването на Facebook Pay за бързо пращане на пари между потребителите.


 


Facebook планира постепенно да започне да разширява броя партньори на услугата. Това ще означава повече компании, които да могат да я предлагат. Също така Facebook Pay ще може да се използва и от други приложения и онлайн услуги, които решат да добавят съвместимост с нея. Постепенно ще се увеличава и броят на държавите, които имат достъп до платежната система.


 


Facebook казва, че самите плащания се обработват в партньорство с различни компании. Сред тях са PayPal, Stripe и други, като Facebook Pay използва вече съществуващата финансова инфраструктура. Компанията допълва, че Facebook Pay е отделна услуга от виртуалния портфейл Calibra, който ще използва мрежата на криптовалутата Libra.


 


Facebook е обърнала внимание и на сигурността. Компанията съхранява данните в криптиран вид и има допълнителни системи, които следят за измами и опити за неоторизиран достъп до данните. Следи се и да не се правят опити за плащания без изричното разрешение на потребителя. Ще се поддържа и допълнително ниво на сигурност чрез ПИН код или използване на биометричните модули за сигурност на устройствата.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион