Свързани новини

12.11.2019 14:51

Нов вирус убива рака

Видян 1846 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австралийска компания е разработила вирус, за който е установено, че убива всеки вид рак, съобщи Daily Telegraph и тази новина мълниеносно обиколи света.


 


Учените отдавна експериментират в тази насока. Например, модифицирана форма на херпесния вирус сега се използва като ефективно лечение срещу някои видове рак на кожата. Кравешката шарка е вирусно заболяване по животните и е в основата на първите ваксини срещу едра шарка за хората.


 


Сега научните инженери използват шарката като основа на ново лечение на рак, наречено CF33. Доказват го ранни опити с мишки, предстоят експерименти и с хора. Австралийската компания ще насочи изследванията си към пациенти със злокачествен рак на гърдата, меланом, рак на белите дробове, пикочния мехур, стомаха и червата.


 


Американският експерт по ракови заболявания професор Юман Фонг каза пред вестника: „Доказателства, че вирусите могат да убият рака, има от началото на 1900 г. Лекарите открили, че онкоболни, ваксинирани срещу бяс, често влизали в ремисия.


 


Проблемът досега беше, че ако направите вируса достатъчно токсичен, за да убиете рака, възниква притеснението, че той може да убие и човека.


 


Но професор Фонг вярва, че учените ще достигнат успех в начинанието си и най-накрая ще се появи най-добрият начин за атака на ракови клетки.


 


Вирусите ще бъдат инжектирани директно в туморите, където те ще се размножават, докато не унищожат раковите клетки.


 


Професор Санхия Аранда от Асоциацията на онколозите каза пред Daily Telegraph: „Раковите клетки са много умни, те са истински дарвинисти, които мутират, за да оцелеят. Има вероятност те да се развият и да станат резистентни към вируса, както сега стават резистентни към химиотерапия и имунотерапия."


 


Снимка: Shutterstuck




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и