Свързани новини

12.11.2019 14:41

Ново лекарство за лечение на Алцхаймер одобриха в Китай

Видян 2837 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Властите в Китай одобриха лекарство за лечение на болестта на Алцхаймер. Това е първото ново лекарство с потенциал за лечение на когнитивното разстройство след 17 години.


 


Лекарството е създадено на базата на морски водорасли и е наречено Oligomannate, предава Scmp.com.


 


То може да се използва за лечение на лек до умерен алцхаймер, според изявление на китайската здравна агенция. Одобрението все още е условно, което означава, че макар да може да бъде продавано по време на допълнителните клинични изпитвания, то ще бъде строго наблюдавано и може да бъде изтеглено от пазара, ако възникнат проблеми с безопасността.


 


През септември екипът от Ген Мейю от Шанхайския институт при Китайската академия на науките, заяви, че изследванията са съсредоточени върху морски водорасли заради сравнително ниската честота на болестта на Алцхаймер сред хората, които ги консумират редовно.


 


В статия в списанието Cell Research, екипът на Ген описва как захарта, съдържаща се в морските водорасли, потиска някои бактерии, съдържащи се в червата, които могат да причинят нервна дегенерация и възпаление на мозъка, което води до болестта на Алцхаймер.


 


Този механизъм беше потвърден по време на клинично изпитване, проведено от Green Valley, фармацевтична компания със седалище в Шанхай, която ще представи новото лекарство на пазара. Проведено върху 818 пациенти, проучването установи, че олигоманат - който произлиза от кафяви водорасли - може статистически да подобри когнитивната функция сред хората с Алцхаймер само за четири седмици, се казва в изявление от Green Valley.


 


Тези резултати променят разбиранията за механизмите, които играят роля при болестта на Алцхаймер тъй като откриват връзка между болестта и стомаха.


 


Винсент Мок, който ръководи отделението по неврология в Китайския университет в Хонконг, заяви, че новото лекарство показва "окуражаващи резултати" в сравнение със съществуващото в момент лечение на лек до тежък алцхаймер.


Тъй като за механизмите на новото лекарство се знае много малко, Мок казва, че предстои да се проучи дали то ще има защитен ефект и дали ще може да забави прогресията на заболяването при пациенти, които все още не са развили силни симптоми на деменция.


 


Компанията заяви, че Oligomannate ще бъде наличен в Китай "съвсем скоро", и в момента се търси одобрение за пускането му в чужбина, като се планира да започне трета фаза клинични изпитвания в САЩ и Европа в началото на 2020 г.


 


Счита се, че болестта на Алцхаймер , която започва със загуба на паметта и ескалира до тежко увреждане на мозъка, причинява 60% до 70% от случаите на деменция, в световен мащаб, според Световната здравна организация. Деменцията засяга около 50 милиона души по света, включително 9,5 милиона души в континентален Китай, Хонконг и Тайван.


 


Наречено на Алоис Алцхаймер, невропатологът, открил болестта през 1906 г., заболяването и досега остава неразгадаемо за изследователи и фармацевтични компании.


 


През октомври миналата година американският фармацевтичен гигант Biogen заяви, че ще иска одобрение от американските здравни служби за експериментално лечение, наречено aducanumab, но през март 2019г. го отмени. Johnson & Johnson, Merck, Pfizer и Eli Lilly също се отказаха проекти за разработване на лекарство за болестта след незадоволителни клинични данни.


 


Photo: Xinhua




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в