Свързани новини

05.11.2019 11:21

АЕЦ Козлодуй с нови стипендианти

Видян 1221 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови осем студенти станаха стипендианти на АЕЦ „Козлодуй”. Те подписаха своите договори за включване в стипендиантската програма на централата. За първи път в списъка фигурират и първокурсници.

След като през май т.г. четирима студенти станаха стипендианти на АЕЦ Козлодуй, днес още осем подписаха договори с централата. Сред тях са студентите бакалаври от специалност „Топлоенергетика и ядрена енергетика” в Технически университет (София). От Софийски университет „Св. Климент Охридски” стипендианти стават студенти в бакалавърската програма „Ядрена техника и ядрена енергетика” и в магистъска програма по „Ядрена енергетика и технологии”.

За първи път стипендианти на АЕЦ ще бъдат и първокурсници. Те се възползваха от възможността за програмата да кандидатстват и ученици, завършили с висок успех средното си образование и записани в редовна форма на обучение в ориентирани към ядрения отрасъл специалности в Техническия и Софийския университет.

За всички тях АЕЦ „Козлодуй” поема ангажимент да предоставя стипендии по 1000 лева на семестър и да заплаща семестриалните такси на стойността на държавна поръчка до завършване на съответната образователна степен. По време на обучението си младежите ще повишават своите знания и умения в реална работна среда, като провеждат в централата платен стаж и практика.

След дипломирането си те ще се присъединят към екипа на АЕЦ, който ще осигурява дългосрочната експлоатация на ядрените мощности. Студентите споделиха, че перспективата да работят в АЕЦ „Козлодуй” е основното, което ги е мотивирало за участие в стипендиантската програма, както и възможността да се развиват като професионалисти в България.

„Смятам, че за младите е важно да останем в България, в региона, където сме родени, и тази програма на АЕЦ „Козлодуй” ни дава възможност за това”, сподели Александър Георгиев.

„Аз съм от Козлодуй, родителите ми работят в централата, баба ми и дядо ми също са работили тук. И въпреки че семейната традиция повлия на избора ми на специалност, когато започна семестърът, разбрах, че това е моето нещо, чувствам се на място, интересно ми е и когато завърша, искам да работя в АЕЦ”, разказа Виктория Мондешка.


 


Снимка: АЕЦ Козлодуй



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното