Свързани новини

04.11.2019 09:50

Опасни последици от селфи-филтрите

Видян 2310 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филтрите за подобряване на вида на лицето при снимка-автопортрет са станали нещо повсеместно, но особено добре са развити в картинната социална мрежа Instagram.


 


Последствията от страстното подобряване на лицата ни обаче могат да са доста по-екстремни, отколкото сме склонни да си мислим, пише Тechnews.bg.


 


Всичко започва с чифт кучешки ушички. Един от първите предварително зададени филтри за лице, добавен към Snapchat, е филтърът „кучешки уши”, който гарнира лицата на потребителите с двойка сгънати кучешки уши и широк нос. Но филтърът не се използва толкова, за да изглеждаме като кученца. Става хит, защото прави друго – изтънява лицето, изглажда кожата, удължава челюстта; така всяко лице изглежда като от корицата на модно списание.


 


През февруари старшата репортерка на Verge Ашли Карман описва прогнозите си за бъдещето на филтрите за лица в Instagram: „лъскави, металически и сюрреалистични”.


 


Създателите на филтри за Instagram постоянно подобряват дизайна на филтрите, за да ни накарат да изглеждаме още по-добре, да приличаме на топ-моделите, да сме „гланцирани”. Някои от тях са доста дръзки и откровено експериментални.


 


 


Да изглеждаме неземно


 


Най-новите филтри, създадени за по-добра визия на лицата, наподобяват „пластична операция” – те модифицират снимката така, сякаш човекът в нея е бил в ръцете на пластичен хирург и е подобрил образа си с помощта на пластичната хирургия – включително филъри за бузи и устни, корекции по носа, повдигане на вежди и ботокс за изглаждане на кожата. Някои от филтрите така се и казват – „пластика” или „пластична операция”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби