Свързани новини

31.10.2019 10:50

Прането на пари превзема онлайн игрите

Видян 2468 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Играчите на „Counter-Strike: Global Offensive” вече няма да могат да търгуват с ключове за контейнери – търговията беше забранена заради намесата на масивна световна мрежа за парични измами, съобщи разработчикът Valve, след като въведе промяната на 28 октомври.


 


Събитието е неприятно, но е знак за един доста по-мащабен проблем: организациите за пране на пари превзеха света на онлайн игрите, предава Technews.bg.


 


„В последно време световните мрежи за измами се насочиха към използване на CS:GO ключове, за да ликвидират печалбите си. В този момент почти всички покупки на ключове, които в крайна сметка се търгуват или продават на пазара, се считат за измама”, заяви Valve в съобщение по повод промените в игровите условия.


 


„В миналото повечето ключови сделки, които наблюдавахме, бяха между законни клиенти”, се казва в изявлението на разработчика. „Въпреки това в последно време световните мрежи за пране на пари преминаха към използване на CS:GO, за да ликвидират печалбите си. Към този момент се счита, че почти всички ключови покупки, които в крайна сметка се търгуват или продават на пазара, се считат за измама”.


 


 


Микро пране на пари


 


В последните години размерът и обхватът на онлайн пазара коренно промениха начина, по който се прави бизнесът по света. Сега съществуват множество начини, по които парите сменят собствениците си. Това позволява на измамниците да измислят нови и сложни схеми за пране на пари. Микро прането на пари набира скорост – то убягва на вниманието на правоприлагащите органи, тъй като става дума за преместване на малки суми пари чрез голям брой транзакции, често отвъд каквито и да е географски граници.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне