Свързани новини

30.10.2019 11:00

Хакерски атаки на прага на Олимпиада 2020

Видян 2184 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хакерски атаки заплашват да бележат спортния свят в месеците до Олимпийските игри през 2020 г., а може би дори и по време на самите игри.


Специалисти смятат, че събитията имат връзка с допинговите скандали и евентуалните забрани за участие на дадени атлети в голямата спортна проява.


Хакерите вече са извършили серия от кибератаки спрямо организации, свързани с летните Олимпийски игри през 2020 г. в Токио.


Новината съобщи Micfosoft, която е регистрирала необичайния трафик.


„Центърът за интелигетнно проследяване на атаки на Microsoft е регистрирал поредица от значителни кибератаки, произхождащи от група, известна като „Стронций” или още „Fancy Bear / APT28”, насочена срещу антидопинговите агенции и спортните организации по целия свят. Тъй като светът очаква с нетърпение летните игри в Токио през 2020 г., решихме, че е важно да споделим информация за този нов кръг от дейности”, обяви компанията.


Най-малко 16 национални и международни спортни и антидопингови организации на три континента са били на прицел при въпросните атаки. Те са започнали около 16 септември, точно преди новините за потенциалните мерки, обмисляни от Световната антидопингова агенция. Някои от засечените кибер-нападения са били успешни, но повечето – не, казват от Microsoft.


Методите, използвани в най-новите атаки, са подобни на тези, използвани от „Стронций” при атаките им към правителства, военни групи, мозъчни тръстове, адвокатски кантори, организации за правата на човека, финансови фирми и университети по целия свят. Методите включват фишинг, „спрейване с пароли” – вид „brute-force” атака, използване на свързани с интернет устройства и употреба както на отворен код, така и на персонализиран зловреден софтуер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд