Свързани новини

29.10.2019 10:50

Facebook ще дава здравни съвети

Видян 1529 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Facebook влиза в ролята на здравен консултант за потребителите си. Социалната мрежа обяви, че ще започне да дава здравни съвети на потребителите си. Пред Bloomberg тя казва, че за целта ще използва част от информацията, която потребителят е въвел в профила си. Това включва пол и възраст.


 


Facebook ще анализира данните и ще преценява какви са типичните здравни рискове пред потребителя. След това ще му предлага превантивна информация за подобряване на общото здраве или дори да посети лекар за по-подробен преглед. Функцията ще включва и помощ при намиране на лекар наблизо, както и ще напомня, когато наближи дата на прегледа.


 


Компанията казва, че основата ѝ цел е да мотивира хората да се грижат по-добре за личното си здраве. Тя иска да запознае потребителите по-добре със здравните рискове, както и да ги мотивира по-често да си правят рутинни прегледи.


 


Всичко това логично провокира съмнения какво ще прави компанията с тази информация. Тя казва, че ще използва само пола и възрастта като индикатори, но ако потребителят си търси лекар през платформата, ще анализира и тази информация. Това ще помогне на алгоритъма да преценява по-добре какви са рисковете или притесненията на дадения човек.


 


Facebook твърди, че информацията, която засяга здравето, няма да се използва за реклами или други дейности. Освен това данните ще са изолирани и от самите служители, като достъп до тях ще имат много по-ограничена група със специални правомощия.


 


"Знаем, че ще има хора, които няма да са особено щастливи от подобна функция. Но тя може да подобри общото ви здраве в дългосрочен план и затова си струва да я използват", коментира Фреди Абнуси, който оглавява здравните проучвания и разработки на Facebook. Той е и практикуващ лекар като допълва, че много пъти при него са идвали пациенти с тежки заболявания, които е можело да преминат много по-леко, ако хората са знаели рисковете и са дошли по-рано.


 


Функцията тръгва още тази седмица в САЩ. Тя ще бъде интегрирана в основния поток публикации в профилите на потребителите, където те ще виждат препоръките на Facebook. Услугата ще използва и множество здравни материали и съвети от голям брой американски организации. Постепенно тя ще си проправя път и към потребителите в останалите държави.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от