Свързани новини

24.10.2019 14:50

Технологиите - най-голямото предизвикателство за финансите

Видян 3150 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Технологиите няма да заемат работата на хората, те ще изместят човека само от нискоквалифицираните и отегчителни дейности. Това подчерта Рик Вера – визионер, лидер, автор и технологичен съветник, който модерира дискусия за новите технологии в заключителната част на конференцията „Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен интелект”, организирана от Хюлет Пакард Ентърпрайз управлявана от Селектиум, предава Тechnews.bg.




Ще изчезнат скучните и трудоемки професии, прогнозира Рик Вера. „Ще се ценят технологиите и ще се инвестира в тях, но също и в истинските хора, притежаващи творчески потенциал, емоционалност и интелект”, каза още той.




В дискусията се включиха Карел Крал, CEO на ЧЕЗ, Севдалина Василева, изпълнителен директор на ПИБ, Геновева Христова-Мъри, CEO на Linga Group и съосновател нa Missia23, Петър Велев, CEO на EcoPharm и основател на CredoWeb, Филип Генов, CEO на F27 и съосновател на Sofia Lab, и Божидар Нейчев, старши партньор в PwC CEE.



Рик Вера провокира участниците с въпроса какво ги държи будни нощем. Той сподели, че навсякъде, където изнася лекции и води дискусии, винаги задава този въпрос. Божидар Нейчев отговори, че когато не спи нощем, често се пита „Кое ни държи в бизнеса?”. Някои от участниците споделиха, че за тях най-съзидателното време е нощем, когато всички спят, че това е времето, когато са продуктивни и решават какво да правят на другия ден.




Повечето мениджъри се съгласиха, че се чувстват много добре нощем, защото тогава обмислят важните решения не само за следващия ден, но и за бъдещето. И че е  добре да се водят бележки, за да не се забрави в периода от изгрева до залеза какво е решението през нощта, пошегува се Карел Карл.




Рик Вера се поинтересува как т.нар. големи данни (big data) променят банковия сектор и какви са предизвикателствата, свързани с това. Геновева Христова-Мъри коментира, че по тази, а и други важни теми директорите на банките не само трябва да се активни, но и да бъдат проактивни – трябва да предвиждат нуждите на клиентите. „Да предложим индивидуална връзка с всеки клиент, същевременно да се автоматизират онези процеси, които не се нуждаят от намеса на човек за вземане на решенията”, поясни тя.




Финансовата област e сегментът, изправен пред най-сериозни предизвикателства при навлизането на новите технологии. В същото време изкуственият интелект  и машинното обучение откриват необятни възможности пред банките и финансовите институции, като най-важната от тях е възможността за персонален подход към клиента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и