Свързани новини

17.10.2019 14:20

SpaceX иска още 30 000 сателита около Земята

Видян 1685 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

SpaceX иска да изстреля още 30 000 сателита около Земята. Компанията ускорява плановете си за изграждане на огромна мрежа от сателити, които да осигурят широколентов интернет достъп до всяка точка на света.


 


Подадени са документи в Международния съюз по телекомуникациите (ITU) с искане за разрешение да изведе в орбита около Земята още 30 000 сателита, съобщава TelecomsTechNews.


 


SpaceX вече има разрешение за извеждане в орбита на 12 000 сателита за реализирането на проекта. Ако получи разрешение и за останалите 30 000 сателита, то Starlink ще бъде безпрецедентна по мащаб космическа мисия и услуга.


 


Говорител на SpaceX коментира, че необходимостта от високоскоростен интернет расте по целия свят, а все още има места, които нямат никаква връзка. Затова компанията смята, че е необходимо да увеличи общия капацитет на своята мрежа Starlink  и тя да може да отговори не само на сегашното търсене, но и да е готова за бъдещите ръстове.


 


Ако получи разрешението, това няма да означава, че SpaceX веднага ще изведе в орбита над 40 000 сателита. Компанията планира да извежда в орбита значително по-малък брой сателити в началото на услугата и тя ще навлиза постепенно в различните райони. SpaceX обаче очаква, че след като това започне да се случва, интересът към Starlink ще расте все по-бързо и ще дойде момент, в който ще е нужно много по-бързо увеличаване на броя сателити.


 


Подобен брой сателити обаче е значително по-голям от всички сателити, които някога човечеството е извеждало в орбита взети заедно. Макар апаратите на Starlink да са сравнително малки,  броят им е притеснителен за учените и другите компании. А наскоро вече имаше и опасно близко разминаване между сателит на Starlink и европейски метеорологичен сателит.


 


Затова SpaceX казва, че вече взима допълнителни мерки. Всеки сателит на Starlink ще има автоматична система за избягване на сблъсъци. Ще се промени и позицията на сателитите и ориентацията им към Земята, за да не пречат на наблюденията на астрономите. Компанията казва, че ще продължава да се вслушва в притесненията на учените, бизнеса и регулаторите и ще взима нужните мерки, за да направи Starlink сигурна и полезна услуга. Първите сателити вече са в орбита, като за момента с тях се извършват тестове. Очаква се услугата да започне постепенна работа от следващата година.


 


 


Снимка: SpaceX




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в