Свързани новини

15.10.2019 12:20

Порше и Боинг ще работят по електрически самолети за градски превози

Видян 1635 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Порше" и "Боинг" подписаха меморандум за разбирателство, за да проучат пазара за премиум градска въздушна мобилност и разширяването на градския трафик във въздушното пространство, съобщиха от двете компании.


Като част от партньорството компаниите ще създадат международен екип, който ще проучи различните аспекти на градската въздушна мобилност, включително анализ на потенциала на пазара за премиум превозни средства и възможни начини на употреба.


"Боинг", "Порше" и дъщерната компания на "Боинг" Аурора флайт сайънсис" (Aurora Flight Sciences) разработват концепция за изцяло електрическо превозно средство с вертикално излитане и приземяване. Инженери от двете компании, както и дъщерните компании на Porsche - Porsche Engineering Services GmbH и Studio F.A. Porsche, ще реализират и тестват прототип.


"Това сътрудничество се основава на нашите усилия да разработим нова безопасна и ефективна мобилна екосистема и предоставя възможност за проучване на развитието на превозни средства за премиум градска въздушна мобилност с водеща автомобилна марка", каза Стив Нордлунд, вицепрезидент и генерален мениджър на "Боинг Некст" (Boeing NeXt), организация, която полага основите за мобилна екосистема от следващо поколение, в която автономните и пилотирани превозни средства могат да съжителстват безопасно.


Проучване на "Порше консълтинг" от 2018 г. предвижда, че пазарът за градска въздушна мобилност ще набере скорост след 2025 г. Проучването също така показва, че решенията за градска въздушна мобилност ще транспортират пътници по-бързо и ефективно от настоящите конвенционални средства за наземен транспорт, на по-ниска цена и с по-голяма гъвкавост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но