11.10.2019 14:10

Sony представи революционен фотоапарат

Видян 1843 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Sony представи Alpha 9 II (модел ILCE-9M2). Най-новият модел от вече доказалата се на пазара линия на Sony за пълноформатни фотоапарати α (Alpha) със сменяема оптика, създадени специално в подкрепа на работещите професионалисти в областта на спортната фотография и фотожурналистиката.


   Новият Alpha 9 II изпреварва своя предшественик - оригиналния Alpha 9 - поддържайки впечатляваща скорост, непрекъснато заснемане[i]  без затъмняване с до 20 кадъра в секунда[ii], автоматично проследяване на фокуса и автоекспозицията до 60 пъти в секунда[iii], като същевременно повишава функционалността, за да отговори на очакванията на професионалистите. Новите актуализации включват значително подобрени свързаност и скоростен обмен на файлове, непрекъснато заснемане с до 10 кадъра в секунда, с механичен затвор, оптимизирано AF с обновени алгоритми, реконструиран дизайн за повишаване на издръжливостта и оперативността, и други.


„Мнението на нашите клиенти е от критично значение за Sony - ние винаги слушаме“казва Ян Салмон Леганьор, продуктов маркетинг директор в отдел "Digital Imaging" на Sony Европа.


„Alpha 9 II е пряк резултат от редица дискусии, които проведохме с фотографи от агенции, спортния и новининарския сектор след представянето на оригиналния Alpha 9. Добавихме нови възможности за свързаност и мрежи, които драстично подобряват професионалния работен процес. Същевременно извършихме фини корекции по дизайна, интерфейса и процесорната мощност за по-добро преживяване. Допълнена от нашата многофункционална E-mount система - с 55 съвместими обектива, между които обективи от сериите super-telephoto 600mm и 400 mm G Master - тази нова камера е единствен по рода си инструмент за професионалисти от сферата.  Alpha 9 II включва вграден терминал 1000BASE-T Ethernet, позволяващ високоскоростна комуникация и стабилен трансфер на данни в гигабитове. В допълнение, моделът поддържа и прехвърляне на файлове през SSL или TLS криптиране (FTPS) за по-голяма сигурност на информацията и подобрено дистанционно заснемане от компютър (tether), намалено забавяне при заснемане и по-малко забавяне на прегледа на екран при използване на desktop приложението „Remote Camera Tool“[iv].Създаден с цел да подобри скоростта на работа на информационните агенции, Alpha 9 II разполага с “Voice Memo” функция, която позволява гласови бележки да бъдат прикачвани към изображенията, за да бъдат преслушвани при последващ преглед. Гласовите съобщения могат да бъдат изпратени и до редактор заедно с изображенията, давайки му важна информация, необходима за по-ефективното им редактиране. Като алтернативен вариант, фотографът на терен може да използва добавката към приложението “Imaging Edge” “Transfer&Tagging”[v], за да прехвърля гласови маркери с изображенията на мобилното си устройство и гласовите бележки автоматично[vi]  да бъдат преобразувани в текст към JPEG изображенията под формата на метаданни от тип IPTC[vii]. Всичко това може да бъде направено автоматично или ръчно, в зависимост от предпочитанията на фотографа.

Чрез комбиниране на безжичен пренос на звук / изображение и автоматично преобразуване на глас в текст, с възможност за автоматично прехвърляне на изображения с прикачени гласови бележки чрез FTP, е възможно да се снима и резултатите да бъдат прехвърляни на FTP сървър, без изобщо да се използва смартфон. Настройките на FTP в приложението могат да бъдат изпращани до камера чрез Bluetooth, което позволява по-бърз работен процес.

[i] Електронен затвор. Актуализирането на дисплея ще бъде по-бавно при ниска скорост на затвора

[ii] Непрекъснат снимачен режим“HI”. При скорост на затвора 1/125 секунди или по-висока. В режим AF-C максималната продължителнoст на кадъра ще зависи от режима на снимане и използвания обектив. За някои лещи може да е необходима актуализация на софтуера. Посетете уеб страницата за поддръжка на Sony за информация за съвместимостта на лещите

[iii] При скорост на затвора от 1/125 сек. Или по-висока броят на AF изчисленията ще зависи от използвания обектив

[iv] Изисква се версия 2.0. Версия 2.1 ще бъде представена през Октомври 2019. Повече информация за новите актуализации и приложения можете да откриете на https://support.d-imaging.sony.co.jp/app/remotecameratool/l/index.php

[v] Изисква се версия 1.1. Версия 1.1 ще бъде представена през Октомври 2019. Повече информация за новите актуализации и приложения можете да откриете на: https://sony.net/ttad/

[vi] Достъпно само в региони, в които се предлага услугата Google. Гласови бележки, надвишаващи 50 секунди, не могат да бъдат конвертирани в текст.

[vii] IPTC Metadata е стандарт за мета данни, включени в дигитални изображения, форматирани с IPTC (International Press Telecommunications Council)




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху