Свързани новини

26.09.2019 10:02

Роботът-куче Spot е достъпен за покупки

Видян 1576 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компанията за роботи Boston Dynamics обяви наличието на комерсиална версия на своя Spot. Роботът-куче е достъпен за покупки от сайта на разработчика чрез попълване на формуляр, но цената не е обявена публично, за всички посетители на уеб страницата, съобщава Technews.bg.


През последните няколко години Spot привлече голямо обществено внимание чрез видеоклиповете, разпространявани от Boston Dynamics. Роботът не може да се купи на свободния пазар, а единствено с поръчка към компанията-разработчик. Определен брой екземпляри от Spot са доставени за тестване на медии.


Благодарение на монтираните на гърба на робота модули, компаниите ще могат да използват Spot за откриване на течове на метан и да картографират закрити помещения с помощта на лидар.


На своя уебсайт Boston Dynamics посочва като потенциални сфери за приложение на Spot обществената безопасност, нефтената и газовата промишленост, както и строителството. Роботът е в състояние да се изкачва по стълби и да се движи по неравен терен с лекота, но същевременно е доста малък, така че може да се използва и на закрито.


Spot се движи със скорост до 5,76 км/ч и е способен да работи до 90 минути без презареждане. Роботът-куче може да повдига товари с тегло до 14 кг и остава функционален в температурния диапазон от -20°C до 45°C.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог