01/03

Свързани новини

21.09.2019 19:00

Първите бързозарядни електробуси пристигат в София през ноември

Видян 3415 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първите произведени специално за София бързозарядни електробуси се очаква да пристигнат до края на ноември. Те са поръчани от Столичен електротранспорт ЕАД по Проект за въвеждане в експлоатация на нови електробусни линии на територията на София.


Той предвижда изграждането на 6 нови електробусни линии, които да заместят съществуващи автобусни маршрути. Електробусите ще използват бързозарядни технологии, ще се зареждат на крайните спирки в рамките на 5-6 минути, ще улавят енергия при спиране и ще я използват в изминаването на разстояния от минимум 20 km. Първоначално в София ще бъдат доставени 15 електробуса и 6 зарядни станции. Ако първата фаза на проекта е успешна, броят на електробусите може да се увеличи до 30, а на станциите – на 12. За реализацията на проекта беше сключен договор за заем с Европейската банка за възстановяване и развитие на стойност 14, 7 млн. евро. Кредитът е с преференциална лихва за най-добра технология и финансиране до 50% от стойността на проекта от Специалния фонд за зелена енергия. Използваната високо енергийно-ефективна и екологична технология ще помогне значително да се намалят замърсяванията на въздуха и отделените емисии CO2. Реализацията на проекта ще позволи да бъдат спестени до 2/3 от отделените количества CO2 от използваните в момента дизелови автобуси по тези линии. В случай на използване на електроенергия от възобновяеми енергийни източници тази стойност е 0.0kg CO2.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на