Свързани новини

12.09.2019 15:15

Руският MTS и Huawei пуснаха пилотна 5G мрежа в Москва

Видян 1743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският мобилен оператор MTS осигури втора 5G зона в Москва, разположена във Всеруския изложбен център (ВДНХ), който е една от основните атракции на столицата. По-рано подобна зона бе обособена на улица Тверская.
Мрежата е оборудвана от Huawei и работи в честотни ленти от 28GHz и 4,9GHz. В нея ще се тества т.нар. технология Smart City (умен град), предназначена да подобри сигурността и управлението на градските услуги, както и да помогне за развитието на транспортната система в Москва.
Споразумението между MTS и Huawei беше подписано през юни по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург, уточниха от отдела по информационни технологии към правителството на Москва. 5G ще ускори разразработката на превозни средства със самостоятелно управление в Москва заедно с други бъдещи технологии, според Едуард Лисенко, ръководител на ИТ департамента: „Москва се занимава с прилагане на телемедицински и IoT технологии в градските услуги, които изискват сигурна и бърза връзка”, допълва той. Докато в момента супер-бързата мрежа от пето поколение е налична само около един от павилионите в комплекса ВДНХ, очаква се до 2020 година пилотната зона да се разшири и да обхване почти цялата зона на изложбения център. Притежателите на 5G-съвместими смартфони ще могат да се възползват от супер-бързи интернет връзки след комерсиалното стартиране на мрежата. Първият телефон, свързан към мрежата, демонстрира скорост на интернет достъп от 1,2Gbps. Това означава, че изтеглянето на филм с Full HD резолюция ще отнеме на потребителя около една минута. Първата 5G зона в Москва заработи по-рано този месец на известната улица Тверская. Шведската компания Ericsson предостави оборудването за мрежата, която се управлява от руския мобилен оператор Tele2.
До края на тази година в Москва се очаква да заработят четири пилотни 5G зони, всяка от които ще се управлява от един от четирите големи телекомуникационни оператора в Русия.


Източник: technews.bg



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни