Свързани новини

05.09.2019 13:55

За малко катастрофа със сателит на Илън Мъск

Видян 2408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сателит на Европейската космическа агенция за малко да се удари в SpaceX Starlink на Илън Мъск, съобщиха от организацията.


Космическата агенция написа в Туитър: „За първи път в историята, Европейската космическа агенция извърши маневра за избягване на сблъсък в космоса, за да предпази един от сателитите си от сблъсък“. Агенцията е идентифицирала проблемния обект като Starlink44, който се намира на много по-ниска орбита в сравнение с останалите 60 сателита, които SpaceX изстреля през май. В няколко последователни туита, Европейската космическа агенция обясни какви маневри са били извършени на нейния сателит Aeolus, за да не се сблъска с този на Мъск. Наложило се е експерти да изчислят риска, след което е било установено, че е най-безопасно Aeolus да бъде издигнат на по-висока орбита, за да могат двата апарата да се разминат.


Starlink e проект на изпълнителния директор на SpaceX Илън Мъск. Той смята да изведе в околоземна орбита 12 000 сателита, които ще осигуряват евтин безжичен интернет на целия свят. Плановете му обаче са обект на критики, включително и опасения, че човечеството може да бъде блокирано на Земята заради твърде много космически боклук в орбита. Космическата агенция също предупреди, че ако Мъск изпълни плана си и постави всички тези сателити в орбита, подобни ръчни маневри за избягване на сблъсъци ще станат невъзможни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева