Свързани новини

04.09.2019 10:17

Клонирането на животни в Китай като индустрия

Видян 1629 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Китай беше клонирано коте за първи път с търговска цел. Всъщност става въпрос за втори живот на починал домашен любимец срещу 250 000 юана (близо 35 000 долара), съобщи вицепрезидентът на биотехнологичната компания SinoGene Ван Ининг.
"Въпреки факта, че това не е първото клонирано коте в света, то е първото клонирано в Китай. Това е и първият случай на търговско клониране на котка", каза Ван Ининг в интервю за РИА Новости, цитирано от БГНЕС.
Собственикът на клонираното животно е бил много депресиран след смъртта на домашния си любимец, който умрял поради внезапна болест и затова решил да използва услугите на компанията. Ван Ининг каза, че от гледна точка на ДНК клонираното животно ще бъде абсолютно идентично с оригинала, но може да има различия в характера.
"Някои характеристики на характера на домашния любимец може да зависят от условията на живот и околната среда. Например обучение и така нататък. Следователно не можем да гарантираме, че характерът ще е 100% същия като този на починалото животно", каза Ван Ининг и добави, че няма разлика в продължителността на живота между клонирано животно и оригинала.
Целият процес на клониране на котка отнема 3-4 месеца, но животното след раждането остава за още два месеца в лаборатория под наблюдение. Клонираното коте в момента е в лабораторията, тъй като все още не е направило два месеца.
"В момента клонирането на едно куче струва 380 хиляди юана (почти 53 000 долара), а клонирането на котка е 250 000 юана", заяви представител на компанията. През 2017 година вниманието на целия свят беше приковано към SinoGene“, след като в лабораторията им се роди първото куче, създадено от соматична клетка по метода на нокаут на гена (метод на молекулярна генетика, при който дадени гени се отстраняват от организма или се правят неработоспособни).
Кучето на име Лун Лун стана клонинг на кучето от порода бигъл, Пинго. През декември 2016 година Пинго от своя страна беше първото куче в света, отгледано с помощта на метода за генно модифициране.


Снимка: Shutterstock



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв