Свързани новини

22.08.2019 15:11

3D дисплеи предупреждава по време на пътуване

Видян 2302 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Jaguar Land Rover разработва следващо поколение дисплейна технология, която може да излъчва информация за опасности на пътя в реално време. Друга интересна функция ще позволява на пътниците да гледат 3D филми директно от седалките си и без нужда от специални очила, което е част от визията на компанията за споделено и автономно бъдеще.


Инженерите на Jaguar Land Rover работят също върху нов триизмерен дисплей за проектиране на предупреждения за опасност на пътя, които ще помагат на водача при лоша видимост. Обогатената реалност (Augmented reality) ще прожектира в дълбочина съобщения за пътната настилка и условията за шофиране.


Проучвания, проведени в Германия, показват, че употребата на стереоскопични 3D дисплеи в автомобилната индустрия могат да подобрят точността на преценките и времето за реакция чрез изскачащи инструкции в точното време.


В напълно автономно бъдеще 3D дисплеите ще предлагат персонализирано изживяване и ще позволят на пътниците самостоятелно да избират какво да гледат – било то информационно системи или клипове за забавление. Няколко пътници, споделящи пътуване, ще могат да се насладят на собствения си избор на медии – включително подробности за пътуването, интересни места наоколо и филми, които ще бъдат оптимизирани за мястото, където седят.


Jaguar Land Rover си партнира с Центъра за напреднала фотоника и електроника в университета Кеймбридж, като съвместната им работа е фокусирана върху изобретяването на обграждащ head-up дисплей, който ще съответства на реалното преживяване при шофиране. Това ще позволи на водачите да реагират естествено на опасностите и известията при всякакви условия на пътя.


Проучването за следващото поколение head-up дисплей е част от плановете за развитие на визията Интелигентно купе на Jaguar Land Rover. Визията има за цел да приложи технологии, които се комбинират, за да създадат персонализирано пространство за шофьора и пътниците вътре в купето.


Фокусът на британския автомобилен производител е да адаптира своите продукти и услуги към бързо променящия се свят чрез иновации. Целите са: нулеви емисии, нулеви аварии и нулеви задръствания.


Снимка: Getty images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева