Свързани новини

22.08.2019 15:08

Google превеждат езика на жестовете за смартфон

Видян 2243 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разработчиците от Google успяха да създадат инструмент за превод на езика на жестовете, който може да се интегрира в смартфон, според публикация в официалния блог на интернет компанията.


Решения за превеждане на езика на жестовете съществуваха и досега, но те изискваха мощни компютри, уточнява разработчикът. Методът, създаден от Google, превежда жестовете в реално време на обикновен смартфон.


В процеса на разработка Google е използвал 30 000 изображения на различни ръце в различни позиции. Възприемането на жестовете на ръцете в реално време е трудна задача, защото те се движат доста бързо. Затова изследователите са разчитали на технология за машинно самообучение. За да опростят задачата с изкуствен интелект и да намалят количеството необходими данни, разработчиците са идентифицирали 21 точки на ръката (4 на всеки пръст и 1 в основата на дланта).


Google все още среща трудности при превода на изражения на лицето, които са неразделна част от езика на жестовете. За да намери решение и да ускори разработката, компанията отваря изходния код на своята технология за всички ентусиасти.


„Вярваме, че публикуването на тази технология може да даде тласък на нови творчески идеи и приложения от общността на изследователите и разработчиците като цяло. Нямаме търпение да видим какво можете да създадете”, се казва в официалното изявление от Google.


Снимка: Getty images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв