Свързани новини

14.08.2019 16:30

GM и Ford се готвят за финансова криза

Видян 1884 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

General Motors и Ford заявиха, че се подготвят за потенциална икономическа криза, която може да се отприщи от търговската война между САЩ и Китай, съобщава Reuters.


Страхът от рецесия доминира търговията на Уол стрийт тази година, като търговията бе повлияна негативно за пореден път от началото на този месец, когато Доналд Тръмп нова серия мита срещу Китай.


Говорейки по време на пресконференция на J.P. Morgan в Ню Йорк, финансовият директор на Ford North American заяви, че компанията е заделила $20 млрд. кешов буфер, ако светът отново попадне във финансова криза. На същото събитие се изказа и колегата му от General Motors, който заяви, че те са заделили $18 млрд.


General Motors разкри също, че са моделирали умерен и тежък сценарий за спад на търговията, подобен на този от 2008-2009 г., за да са сигурни, че ще могат да понесат бурята. От думите на финансовия директор на GM става ясно, че те се подготвят за когато кризата настъпи. Междувременно става ясно, че GM планира да се откаже от хибридните модели, като в следващите 4 години ще лансира 20 електромобила, включително от марките Chevrolet и Cadillac.


Търговската война между САЩ и Китай вече нанесе тежка вреда на продажбите и производството на автомобили по света, тъй като тя повиши цените на суровите материали.


В Китай спадът на продажбите за шестте месеца е 6% спрямо 2018 г. През първото тримесечие на тази година спадът на световните продажби е 5,5%. В Европа спадът през първото полугодие е 3,4%, като отлив на клиенти се отчита за пръв път от 2014 г.


Снимка: Pixabay



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв