Свързани новини

14.08.2019 14:45

Индийската Чандраян-2 се отправи към Луната

Видян 1530 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индийската организация за космически изследвания извърши маневра за преминаване на космическата станция Чандраян-2 от околоземна орбита към траектория на полет към Луната. Сайтът на организацията съобщи, че апаратът по-рано постепенно е бил повдигнат на по-висока околоземна орбита, а след маневрата е планирано към 20 август да бъде изведен в окололунна орбита. По-рано орбитата на космическия апарат постепенно беше повдигана 5 пъти от 23 юли до 6 август.


Космическата станция Чандраян-2 полетя към Луната на 22 юли. Очаква се, че космическият апарат ще се доближи до естествения спътник на Земята на 20 август и след това ще започне да избира площадка за кацане на спускаемия модул в района на Южния полюс. Прилуняването е планирано за 7 септември. Космическият апарат Чандраян-2 включва орбитален модул, спускаем модул и луноход. Планирано е спускаемият модул Викрам да достави на лунната повърхност 27-килограмовия луноход Прагиян, който ще остане най-малко един лунен ден (14 земни денонощия). Предвижда се орбиталният модул да функционира около година.


Както по-рано съобщи индийското космическо ведомство, районът на Южния полюс не е избран случайно за кацане на апарата. Тази част от Луната досега не е била изследвана.


Сред главните цели на експедицията ще е търсенето на вода. Освен това в района на Южния полюс има образувания от лунни скали, които могат да бъдат изследвани за геоложката история на естествения спътник на Земята.


Снимка: Getty images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец