Свързани новини

08.08.2019 13:55

4 млн. електромобили до 2025 г. в Европа

Видян 1916 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според водеща компания по проблемите на околната среда Transport & Environment (T&E), базирайки се на изследване, в близко бъдеще ще расте броят на електрическите автомобили в Европа. Според прогнозата през 2021 година на европейските пазари ще се предлагат 214 модела електромобили при около 60 за 2018. За 2025 година се очаква предлаганите модели да бъдат над 330.


Според същото изследване електрическите автомобили постепенно ще се превръщат в масови, а не само за ентусиасти и проекологично настроени хора.


Според компанията в периода 2019 – 2025 година производството на електрически автомобили в Европа ще нарасне 6 пъти до над 4 милиона коли, постигайки пазарен дял от около 20 %.


Най-големите производители са компании от Германия, Франция, Испания и Италия, както и заводи в Словакия, Чехия и Унгария.


Всички големи европейски производители - Volkswagen, BMW и Daimler, PSA и Renault-Nissan-Mitsubishi все повече залагат на електрическите модели, се казва още в анализа, който посочва, че компании като Fiat Chrysler, Ford и Tesla също са в играта.


Според Люсиен Мате, аналитик на T&E, европейските стандарти за емисиите въглероден двуокис ще доведат до все по-мощни и достъпни за потребителите електроавтомобили. Той обаче посочва, че е необходима още много работа, най-вече за изграждането на зарядни станции и промяна на данъчното законодателство, което да стимулира потребителите да предпочетат електрическите автомобили пред бензиновите и дизеловите.


Посочва се, че европейските компании са инвестирали общо 163 милиарда долара в разработката на електроавтомобили.


В момента се отчита ръст на продажбите в Европа, макар че около 60 % от електромобилите са купени в Норвегия.


В САЩ през 2018 година са регистрирани 208 000 нови електрически автомобили и макар това да е нищожен дял от пазара, има 100 % ръст спрямо 2017, по данни на IHS Markit.


От компанията отбелязват, че бензиновите и дизеловите коли ще доминират пазара още поне едно десетилетие, но все пак краят на двигателите с вътрешно горене е близо.


Снимка: Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец